klinch: Bar Weinig & 360

18 July 2008 23:00 - 05:00 @ Melkweg
Share

360 staat voor dansmuziek zonder de tunnelvisie van heersende trends, en is de muzikale uitlaatklep van dj’s Nuno dos Santos en Patrice Baumel. Op hun maandelijkse avond in 11 stonden o.a. Modeselektor, Nathan Fake, Beat Pharmacy, Akufen en Lawrence. Je herkent het patroon direct; geen muzikaal fastfood, maar diepe clubmuziek met emotie. Ook vanavond in de Melkweg een flinke dosis groove en dansbaarheid op de dansvloer voor liefhebbers van kwaliteitsmuziek met het echte clubgevoel - spanning, uitdaging en verrassing.
Ook Bar Weinig gaat veelal voor móóie muziek met emotie, en promoot deze vooral in Utrecht. In thuisbasis Tivoli de Helling stonden Onur Ozer, Alex Smoke en Apparat al op het podium, en Superpitcher en Sleeparchive op de agenda. Bar Weinig is openminded, getuige de ondertitel ‘het platform voor alles wat niet bar slecht is’, en creativiteit en artistieke vrijheid staat hoog in het vaandel.
Hoofdact op deze avond is Cobblestone Jazz, de electronische band van techno-wonderboy Mathew Jonson uit Vancouver. De jazz zit ‘m in de muzikale achtergrond van de bandleden, en de improviserende manier van optreden en produceren. Deze aanpak resulteert in een warm, diep en melodieus klanktapijt waar alle ruimte is voor improvisatie. Vorig jaar bracht het collectief de langverwachte debuutplaat 23 Seconds uit (met onder meer de bescheiden clubhits India In Me en ‘Lime in da Coconut’), die in één take werd opgenomen. De muzikale omlijsting is in de kundige handen van residents Estroe, Nuno dos Santos en Patrice Bäumel.

Event inserted by querijn.

Whoisgoing

Lounge

You need to be a registered user to discuss the event in the lounge.
Register / login